În ultima vreme, situația politică din țară s-a agravat. Pe plan internațional, asistăm la un eșec manifest al politicilor globaliste și la o reîntoarcere a cetățenilor spre valorile națiunilor și tradițiilor naționale. În acest context, europarlamentarul Laurențiu Rebega, vicepreședinte al Grupului Europa Națiunilor și Libertății, a lansat un apel repetat în vederea unificării forțelor patriotice din România și a formării unui mare partid naționalist care să apere valorile și interesele României.

Răspunzând acestui apel, reprezentanții Partidului România Unită și cei ai partidului Forța Națională s-au întâlnit duminică, 5 februarie 2017, pentru a stabili pașii de urmat în acest sens. Întâlnirea reprezentanților celor două formațiuni patriotice s-a încheiat cu decizia comună de a începe de îndată procesul unificării curentului naționalist din România.

Partidul România Unită a început un proces decisiv de reîntoarcere la valorile autentice românești și de îndepărtare de la conducerea PRU a celor care nu reprezintă naționalismul românesc.

În urma întâlnirii, partidul Forța Națională și Partidul România Unită au stabilit o echipă comună de lucru și un calendar de acțiuni prin care cele două formațiuni să se unească într-un singur partid care să fie afiliat la Mișcarea pentru Europa Națiunilor și Libertății, acolo unde Forța Națională este deja membru. Noul partid va fi astfel parte integrantă din mișcarea ce reunește toate partidele patriotice din Europa. Cele două formațiuni vor lansa și altor partide de orientare patriotică invitația de a se alătura noului pol naționalist.

Dorim să fim un partid care să unească, nu să dezbine! Dorim o Românie democratică, puternică și demnă în fața lumii!

Europarlamentar Laurențiu Rebega — Vicepreședinte al Grupului Europa Națiunilor și Libertății din Parlamentul European

Robert Bugă,Prim-vicepreședinte PRU

Horațiu Șerb, Secretar General PRU

Vasile Vlașin, Vicepreședinte PRU

Dumitru Bădrăgan, Vicepreședinte și Purtător de cuvânt PRU

Viorel Popescu, președinte FN

Mircea Găinușă, Secretar General FN

Puiu Cloțaru, Vicepreședinte FN

Radu Parfene, Vicepreședinte FN

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here