Ovidiu Raețchi, PNL: Primarul de la Târgu Mureș nu doar că își asumă calitatea de nazist, dar utilizează acest discurs în contextul campaniei electorale iminente

0
Ovidiu Alexandru Raetchi

  Liberalul Ovidiu Raețchi susține că ar trebui creat un mecanism de interzicere a dreptului de a mai candida în funcții publice pentru „politicienii naziști și rasiști”, de tipul primarului din Târgu Mureș.

 

”Declarațiile primarului din Târgu Mureș ne arată de ce trebuie să avem un mecanism eficient de suspendare a dreptului de a candida, cel puțin pentru un ciclu electoral, pentru politicienii rasiști și naziști. Primarul din Târgu Mureș este un astfel de politician, care consideră că este chemat să decidă care sunt persoanele care au “dreptul legal” să devină parinți. Nazism în cel mai pur sens al termenului.

Grav este că primarul își asumă cu seninătate această calitate, știind că nu se poate face aproape nimic împotriva unui hitlerist pe actuala practică juridică din România. Uitați-vă la mâna dreaptă a Gabrielei Firea, viceprimarul Aurelian Bădulescu, un antisemit entuziast, asumat ca atare de Firea. Primarul de la Târgu Mureș nu doar că își asumă, încântat de sine, calitatea de nazist (“mă doare în fund de cei care mă fac nazist”), dar, în mod evident, utilizează acest discurs în contextul campaniei electorale iminente. Un populist asumat și cinic.

Pentru astfel de oameni ar trebui să existe un mecanism funcțional de interzicere a dreptului de a candida până își adaptează discursul la valorile Uniunii Europene, nu la cele ale Germaniei naziste. Cred puternic în libertate, dar nu în libertatea de a fi un lider hitlerist.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here