Deputatul PNL Ovidiu Raețchi sustine ca, legat de decizia DIICOT în dosarul 10 august lucrurile nu vor ramanea asa, pentru ca se va crea un precedent periculos pentru funcționarea în limite constituționale a instituțiilor de forță și, implicit, pentru democrația din România.

”Ca orice hotărâre a procurorilor sau a judecătorilor, decizia DIICOT în dosarul 10 august trebuie luată ca atare și respectată, aceasta putând fi verificată doar în cadrul unui control ierarhic deja anunțat. Sute de protestatari nevinovați din societatea civilă – dar și membri ai PNL sau ai Opoziției anti-Dragnea – au fost răniți și gazați atunci, deci nemulțumirea socială este împărtășită sincer de fiecare liberal.

Există, însă, o prerogativă disciplinară ce poate fi folosită de ministerul de Interne. În contextul de azi, devine esențial să aflăm rezultatele anchetei interne pentru identificarea și sancționarea – măcar pe linie disciplinară! – a celor care se fac responsabili de abuzurile comise împotriva protestatarilor pașnici. În plus, pe o serie de capitole relevante cercetarea penală continuă – și am încredere că procurorii vor face dreptate.

Fără sancțiuni și îmbunătățiri legislative, 10 august va fi un precedent periculos pentru funcționarea în limite constituționale a instituțiilor de forță și, implicit, pentru democrația din România.

Lucrurile nu vor rămâne așa în privința represiunii coordonate de PSD! Lucrurile se vor schimba și în privința modului în care Jandarmeria gestionează adunările publice, pentru că proiectul de lege menit să lărgească dreptul de protest este finalizat, semnat și intră deja pe circuitul legislativ.

Lucrurile nu vor rămâne așa!”, scrie Ovidiu Raețchi, pe pagina de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here