Premierul Ludovic Orban a declarat marţi, la începutul şedinţei de Guvern, că în şedinţa CNSU a fost adoptată în unanimitate hotărârea de prelungire a stării de alertă pe tot teritoriul ţării pentru 30 de zile. De asemenea, premierul a mai anuntat ca, in plus, fata de anuntul de vineri, a fost luata decizia de a permite oficierea de slujbe şi în interiorul bisericilor.

”Dupa cum se stie, este permisa desfasurarea activitatilor comerciale de tip mall, cu exceptia cinematografelor si a restaurantelor si salilor de jocuri.

Se va relua activitate în sălile de fitness și aerobic, în condițiile stricte.

De asemenea, se reia activitatea în grădinițe și after-shool-uri pe perioada verii, tot in conditiile reglementate.

In plus, fata de decizia de vineri, am luat decizia de a permite oficierea de slujbe si in interioarul bisericilor. Aici as vrea sa fac o precizare: noi nu am inchis bisericile, bisericile au fost deschise in aceasta perioada, singurul lucru care nu s-a permis a fost oficierea slujbelor. S-a permis diferite evenimente, pentru botezuri, oficierea de casatorii, cu un numar de persoane limitat. Decizia Comitetul pentru Situatii de Urgenta este aceea ca permite oficierea slujbelor si in spatii inchise si in afara. Slujbele se vor face si in interiorul, cat si in afara bisericilor. Trebuie respectate regululile, si anume, purtatul mastii in interiorul bisericilor, reguli de dezinfectare si distantare”, a declarat premierul.

1 COMENTARIU

  1. Nu era momentu. Deci Orban la presiunea bor accepta sa murim? doar sa aibe BOR CE INGROPA? Pai parca ieri spunea ca nu e momentu inca

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here