O analiză preliminară efectuată de specialişti ai Biroului ONU pentru Drepturile Omului a indicat că videocliurile care prezintă o aparentă execuţie a unor soldaţi ruşi care s-au predat trupelor ucrainene într-o localitatea din regiunea Lugansk „este foarte probabil să fie autentice”, a declarat vineri responsabilul acestui organism, înaltul comisar Volker Turk, citat de Agerpres.

Misiunea noastră de monitorizare din Ucraina a efectuat o analiză preliminară care indică faptul că este foarte probabil ca aceste videoclipuri tulburătoare să fie autentice. Circumstanţele reale ale secvenţei complete a evenimentelor trebuie să fie investigate într-o manieră cât mai extinsă posibil, iar cei găsiți responsabili trebuie să răspundă în mod corespunzător”, a spus înaltul comisar Volker Turk.

Analiza pe care Misiunea (ONU) a făcut-o până în prezent subliniază necesitatea unor investigații criminalistice independente și detaliate pentru a ajuta la stabilirea exactă a ceea ce s-a întâmplat

Rusia a acuzat armata ucraineană de execuţia sumară a 12 soldaţi după publicarea unor videoclipuri în care se vede cum aceştia se predau trupelor ucrainene, în satul Makiivka (regiunea Lugansk), dar apoi apare un alt militar rus care deschide focul asupra ucrainenilor. Înregistrarea video se întrerupe acolo, dar continuă ulterior cu imagini dure în care se văd cadavrele celor 12 soldaţi ruşi aflaţi cu feţele la pământ, conform Agerpres.

Urmăriți Cronica Olteniei și pe Google News

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.