pesta, olt, porc, rusanesti

Un caz de Pesta porcina africana a fost confirmat  la un porc dintr-o exploataţie nonprofesională din localitatea Rusaneşti, judetul Olt

Pesta porcină africană a fost suspicionată în data de 21.11.2018 într-o exploataţie nonprofesională din localitatea Rusăneşti, judeţul Olt.

În data de 21.11.2018, medicul veterinar de liberă practică împuternicit a fost anunţat despre decesul unui porc în varstă de 11 luni din acea exploataţie, informând la rândul lui DSVSA Olt.

În aceeaşi zi, o echipă de medici veterinari s-a deplasat la faţa locului, fiind prelevate probe de organe şi trimise către LSVSA Olt. În acelasi timp, cadavrul a fost îngropat conform procedurilor specificate în Manualul Operaţional PPA, gospodăria fiind dezinfectată.

În data de 22.11.2018 în localitatea Rusăneşti, judetul Olt, s-a confirmat suspiciunea de Pesta Porcină Africană în baza B.A nr. 13257/22.11.2018 emis de LSVSA Olt.

Proba a fost trimisă în aceasată dimineaţă către Institutul de Diagnostic şi Sănătate Animală Bucureşti, în vederea confirmării sau infirmării.

Aşteptăm rezultatul în cursul acestei zile.

De îndată ce vom primi buletinul de analiză de la IDSA Bucureşti vom emite un nou comunicat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here