perchezitii oltenia

Poliţiştii si procurorii efectueaza, la aceasta ora, cinci percheziţii la sediul a două firme de pază din Caracal. Potrivit unor surse din Poliție, firmele aparţin controversatului om de afaceri Remus Rădoi.

 

„Astăzi, 12 martie 2020, începând cu ora 08.00, poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Olt efectuează 5 percheziţii, pe raza municipiului Caracal, în  judeţul Olt, la sediile a două societăţi comerciale, precum şi la domiciliile unor persoane fizice, într-un dosar penal, în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de refuz nejustificat de a prezenta organelor competente documentele legale, în scopul împiedicării efectuării verificărilor în domeniul relaţiilor de muncă, securităţii şi sănătăţii în muncă, faptă prevăzută şi pedepsită de prevederile Legii 53/2003, Codul Muncii.

Din cercetări a reieşit faptul că cele două societăţi comerciale, deşi aveau încheiate contracte de prestări servicii de pază şi protecţie cu numeroase societăţi comerciale cu capital de stat şi privat, ar fi folosit la muncă mai multe persoane fizice, fără să aibă încheiate cu acestea contracte individuale de muncă. Pentru ascunderea situaţiei de fapt şi evitarea răspunderii penale sau contravenţionale, după caz, reprezentanţii firmelor de pază ar fi refuzat în mod nejustificat şi repetat să prezinte organelor abilitate documentele contabile solicitate“, a transmis  IPJ Olt.

Citeste mai mult: /adevarul.ro/locale/slatina/perchezitii-caracal-omul-afaceri-remus-radoi-zis-codita-cauta-procurorii-1_5e69de515163ec4271e24cbd/index.html

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here