anm, ninsori

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, vineri dimineata, o avertizare Cod galben de ninsori însemnate cantitativ, valabil în intervalul 8 ianuarie, ora 12:00 – 9 ianuarie, ora 04:00.

Potrivit ANMÎn intervalul menționat, în Munții Banatului, în Carpații Meridionali și de Curbură va ninge, iar local în Oltenia, nord-vestul Munteniei, precum și în sudul și sud-estul Transilvaniei vor predomina ninsorile. Ninsorile vor fi însemnate cantitativ și se va depune strat nou de zăpadă, local mai consistent.”

De asemenea, ANM a emis si o INFORMARE METEOROLOGICĂ valabilă pentru intervalul 8 ianuarie, ora 10:00 – 9 ianuarie, ora 10:00, vizând precipitații în general moderate cantitativ.

”În intervalul menționat, temporar vor fi precipitații în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în jumătatea de sud a teritoriului, unde se vor acumula în general 15…25 l/mp.

Precipitațiile vor fi mai ales sub formă de ninsoare, exceptând Câmpia Română și Dobrogea, unde vor predomina ploile, iar din orele serii de vineri (8 ianuarie) se vor semnala și ninsori și lapoviță.

În următoarele zile și pe aproape întreg parcursul săptămânii viitoare, probabilitatea de apariție a intervalelor cu precipitații va fi ridicată, concomitent cu instalarea unei mase de aer rece.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here