Locul României e în Spațiul Schengen! Continuăm să facem eforturi pentru a obține rezultatul dorit de România. Suntem hotărâți să mergem până la capăt, așa că mâine, la Consiliul JAI, vom merge la vot pentru obiectivul nostru național.

Avem susținerea partenerilor și instituțiilor europene, printre care și Parlamentul European și Comisia Europeană. Avem susținerea fermă a Franței și Germaniei, reconfirmată la toate nivelurile. Experții europeni care au venit recent în România au confirmat că îndeplinim absolut toate condițiile necesare. La acest moment, toate statele membre ne susțin în avansarea aderării, cu excepția Austriei. Am acționat cu totală transparență și deschidere spre dialog cu toate statele membre.

Am oferit toate explicațiile și informațiile solicitate, inclusiv Austriei în privința modului în care gestionăm migrația ilegală. Am avut întâlniri cu autoritățile din #Austria la cele mai înalte niveluri: Președintele României cu Cancelarul Austriei, miniștrii de Interne și experții tehnici. Toate datele confirmă că România nu se află pe fluxurile de migrație care să genereze temeri. Dimpotrivă, aderarea României va face spațiul Schengen mai sigur.

Avem toate argumentele, foarte solide, care ne susțin solicitările și ne vom baza pe ele și în discuțiile de mâine ale miniștrilor de interne. La Consiliul JAI vom cere să se formuleze, prin vot, fără nicio întârziere sau tergiversare, o decizie favorabilă pentru România

Urmăriți Cronica Olteniei și pe Google News

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.