Fost general și fost Șef al Statului Major al Apărării, Nicolae Ciucă a declarat duminică, la B1TV, că este extrem de improbabilă posibilitatea ca România să fie luată prin surprindere de un eventual atac, după ce Iranul a lansat aproximativ 300 de drone și rachete în direcția Israelului, conform News.ro.

Ciucă a precizat că, spre deosebire de Israel, România are deja trupe NATO pe teritoriul său şi nu ar trebui să aştepte sosirea acestora. „Cel mai bun exemplu s-a întâmplat azi-noapte când s-a creat o coaliţie ad-hoc. Dacă o coaliţie a reuşit să se mobilizeze şi să răspundă în două-trei ceasuri, România ca membrua NATO, beneficiază de toate garanţiile de securitate”, a spus liderul PNL, întrebat în cât timp va interveni NATO, în România, în cazul unui eventual atac.

Ciucă a adăugat că România se bucură de o prezență masivă a trupelor NATO pe teritoriul său.

„Nu întâmplător, în momentul de faţă, pe teritoriul României avem trupe NATO, avem mijloace de răspundere, de Poliţie Aeriană, avem forţe terestre, avem mijloace de supraveghere şi avertizare timpurie. Sunt planuri care sunt deja coordonate şi reacţia este absolut una care nu trebuie să ne genereze temeri. Este foarte greu, nu se mai realizează surprinderea strategică. Să ne trezim dintr-o dată că România este atacată peste noapte şi nu există timpul necesar să se formeze pachetul de răspuns este aproape imposibil”, a explicat acesta.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.