Muzeul Olteniei: “Puterea seminței” – Expoziție temporară la Secția de Științele Naturii!”

Muzeul Olteniei: “Puterea seminței” – Expoziție temporară la Secția de Științele Naturii!”

Marți, 5 iunie, incepand cu ora 11.00, în spațiul expozițional al Secției de Științele Naturii a Muzeului Olteniei Craiova, din str. Popa Șapcă nr. 8, va avea loc vernisajul expoziției temporare ”Puterea seminței”, curator Dr. Lila Gima.

Expoziția ”Puterea seminței” invită vizitatorul la o scurtă călătorie de cunoaștere și recunoaștere a unor tipuri de semințe și a rolului lor în viața organismelor vegetale și animale, căci puterea seminței își spune cuvântul în toate formele de viață de pe Pământ.  Seminția vieții are aspecte variate întâlnite atât în regnul vegetal cât și în cel animal. O plantă dă naştere unei alte plante din specia ei cu ajutorul seminţelor, la fel cum insectele se metamorfozează pornind de la ou, cum păsările, mamiferele și oamenii iau naștere și se dezvoltă din embrioni.

Pe lângă faptul că este furnizorul de energie și, ulterior (prin transformarea în plante), furnizorul de oxigen pentru aproape toate formele de viață existente, semințele reprezintă și hrană pentru specii variate de animale cum ar fi: forfecuța, botgrosul, porcul mistreț etc. și nu în ultimul rând pentru oameni.

De asemenea, Muzeul Olteniei Craiova vă invită miercuri, 5 Iunie 2018, ora 10, în Piața Frații Buzești din Craiova, la vernisarea expoziţiei de fotografie Marele Război în Imagini din colecția Muzeului Olteniei.

Leave a Reply

Your email address will not be published.