Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a declarat, luni seară, la Realitatea Plus, că eliminarea pensiilor speciale este obligatoie. Ministrul propune revenirea la principiul contributivităţii, singurul principiu care ar trebui să stea la baza stabilirii unei decizii de pensionare.

”Fac apel la eforturile colegilor mei liberali de a promova în Parlament un proiect pentru eliminarea pensiilor speciale. Noi suntem pentru respectarea principiului contributivităţii. Este singurul principiu care ar trebui să stea la baza stabilirii unei decizii de pensionare. Cei care au lucrat în anumite domenii şi care justifică prin aceste pensii speciale faptul că au avut anumite incompatibilităţi şi că de-a lungul carierei nu au putut să desfăşoare alte activităţi tocmai pentru că erau incompatibili, îmi place să cred că au ştiut că acea meserie vine cu anumite constrângeri şi că nu au folosit pârghiile date de lobby-ul din Parlament pentru a-şi crea pentru anumite categorii pensii speciale.

Un singur principiu este corect în România: să primeşti o pensie în funcţie de cât ai contribuit. Înţeleg mesajul pe care colegii l-au dat, colegii de la USR-PLUS, în mod evident este de un populism ieşit din comun ceea ce a făcut PSD-ul, însă cei care sunt de formaţie jurişti mi-au şi explicat: dacă voiau să renunţe la acest drept, o puteau face. Primirea se face la cerere, deci ca atare şi renunţarea se face pe baza expresiei persoanei în sensul de renunţare la acest beneficiu ”,  a declarat Violeta Alexandru, citata de g4media.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here