amenda facturi

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a anunţat, vineri, că a fost finalizată şi publicată Ordonanţa de urgenţă pentru modificarea şi completarea OUG nr. 118/2021 privind stabilirea unei scheme de compensare pentru consumul de energie electrică şi gaze naturale pentru sezonul rece. Astfel, pretul energiei electrice se plafonează la cel mult 0,8 lei/kWh, iar la gaze naturale pretul se plafonează la cel mult 0,31 lei/kWh

Energie electrică

Preţul final facturat al energiei electrice se plafonează la cel mult 0,8 lei/kWh, în scădere de la plafonul actual de 1 leu/kWh, plafonul creste 2.500 kWh

Gaze naturale

Preţul final facturat al gazelor naturale se plafonează la cel mult 0,31 lei/kWh, de la nivelul de 0,37 lei/kWh, plafon creste la 1.500 m3.

a)2.500 kWh energie electrică;
b) echivalentul în kWh a 1.500 m3 de gaze naturale la un factor de conversie de 10,6 kWh per m3.

”În perioada aplicării dispoziţiilor prezentei ordonanţe de urgenţă, preţurile la energie electrică şi gaze naturale se plafonează, pentru clienţii finali după cum urmează:

a) preţul final facturat al energiei electrice se plafonează la cel mult 0,8 lei/kWh;

b) preţul final facturat al gazelor naturale se plafonează la cel mult 0,31 lei/kWh.”

În perioada 1 februarie – 31 martie 2022 prețurile pentru energie electrică și gaze
naturale se plafonează pentru clienții non-casnici, excepție fiind clienții non-casnici care au
beneficiat de prevederile Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 81/2019 pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 115/2011 privind stabilirea cadrului instituţional şi autorizarea Guvernului, prin Ministerul Finanţelor Publice, de a scoate la licitaţie certificatele de emisii de gaze cu efect de seră atribuite României la nivelul Uniunii Europene, precum şi pentru instituirea unei scheme de ajutor de stat privind sprijinirea întreprinderilor din sectoarele şi subsectoarele expuse unui risc important de relocare ca urmare a transferului costului emisiilor de gaze cu efect de seră în preţul energiei electrice, cu modificarile si completarile ulterioare, după cum urmează:

a) preţul final facturat al energiei electrice se plafonează la cel mult 1 leu/kWh;
b) preţul final facturat al gazelor naturale se plafonează la cel mult 0,37 lei/kWh

Urmăriți Cronica Olteniei și pe Google News

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.