Ministerul Fondurilor Europene anunţă lansarea în consultare publică a ghidului pentru plata din fonduri europene a şomajului tehnic pentru persoanele care şi-au pierdut locurile de muncă din cauza pandemiei COVID-19.

”Foarte multe firme din ţara noastră au fost afectate direct sau indirect de pandemia produsă de noul coronavirus şi, în din acest motiv, unele nu au venituri pentru a-şi plăti angajaţii. Din acest motiv, aceştia intră în şomaj tehnic sau le sunt suspendate contractele de muncă”.

Apelul va finanţa acordarea de subvenţii persoanelor care se află în şomaj şi care au fost angajate ale unor companii afectate direct de pandemia COVID-19 sau de măsurile luate pentru a opri răspândirea acesteia – Ordonanţele militare şi celelalte acte emise de autorităţi pe perioada stării de urgenţă.

Proiectele vor putea fi depuse de Ministerul Muncii şi Justiţiei Sociale/ Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă, în parteneriat cu parteneri sociali/ furnizori de servicii sociale sau alte entităţi relevante.

Ulterior, firmele cu angajaţi trimişi în şomaj tehnic vor putea solicita acestor instituţii plata sumelor, urmând ca MFE să deconteze cheltuielile din fondurile alocate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here