festival, poezie, ion prioteasa, craiova

„Sunt încântat să pot adresa un cald cuvânt de bun venit oaspeților noștri aflați pentru prima dată la Craiova, să le spun «Bine ați revenit!» celor care ne-au onorat prin prezența lor și în anii trecuți, să vă transmit atentul nostru salut dumneavoastră, tuturor celor care transformați încă o dată Cetatea Băniei în citadela poeziei.

Ne bucurăm să vă avem alături într-un context cu totul special, pentru că această a șasea ediție a festivalului ce îl omagiază pe poetul nepereche, cel care scria «Unirea Românimei e visul meu de fier», este așezată tocmai sub egida Centenarului Marii Uniri din 1918, cea mai mare împlinire istorică a națiunii noastre.

Este momentul, mai mult decât oricând, să privim mai profund către ceea ce ne apropie și ne unește, către valori precum solidaritatea și empatia, iar miracolul poeziei, pe care ni-l aduceți, exact acest lucru îl face: ne ajută să ne redescoperim și creează între noi punți de legătură, indiferent de obstacole, diferențe sau frontiere.
De aceea, vă apreciem și vă mulțumim pentru misiunea pe care o urmați în slujba frumosului, ca veritabili doctori ai sufletului. De aceea, îi felicităm pe organizatori, pe domnul profesor Ion Deaconescu, pentru reușita acestei inițiative de înaltă ținută și, totodată, atât de necesară.

În calitate de președinte al Consiliului Județean Dolj, vă doresc mult succes la această nouă ediție a Festivalului Mondial de Poezie «Mihai Eminescu» și vă asigur și pentru viitor de întreaga susținere, reînnoind angajamentul nostru de a rămâne un partener devotat actului de cultură și tuturor celor care îl înfăptuiesc.“

BIROUL DE PRESĂ

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here