Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Mehedinţi împreună cu poliţişti din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Mehedinţi au efectuat 10 percheziţii domiciliare într-o cauză vizând comiterea infracţiunilor de trafic de droguri de risc, trafic de droguri de mare risc şi efectuare, fără drept, de operaţiuni cu produse ştiind că acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive.

În cauză, s-a reţinut faptul că, în cursul anului 2022, cinci inculpaţi au comercializat droguri de risc şi de mare risc, precum şi produse susceptibile de a avea efecte psihoactive, consumatorilor de pe raza judeţului Mehedinţi.

În urma percheziţiilor domiciliare efectuate în cauză au fost descoperite şi ridicate în vederea indisponibilizării cantităţile de aproximativ 70 de grame de cocaină şi aproximativ 20 de grame de substanţă vegetală, de culoare verde, pe care s-a pus în evidenţă ADB-BUTINACA, precum şi sumele de 17.325 de euro, 5.900 de lei şi 510 lire sterline.

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Mehedinţi au dispus reţinerea pentru 24 de ore a 4 inculpaţi şi luarea măsurii controlului judiciar pentru o perioadă de 60 de zile faţă de un al cincilea inculpat.

În cursul zile de astăzi urmează să fie sesizat judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Mehedinţi cu propunere de arestare preventivă a 4 inculpaţi.

Acţiunea a beneficiat de sprijinul poliţiştilor din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Mehedinţi şi Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Craiova, precum şi al jandarmilor din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Mehedinţi.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale.

Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal persoanele cercetate beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de Procedură Penală, precum şi prezumţia de nevinovăţie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.