marian jean, marinescu

Europarlamentarul PNL Marian-Jean Marinescu solicita președintei Comisiei Europene ă susțină cu măsuri viguroase industria siderurgică. Eurodeputatul liberal spune ca peste 40% din muncitorii din sectorul siderurgic au lucrat mai putine ore sau chiar au fost disponibilizati.

”Am trimis impreună cu alți eurodeputați la inițiativa colegului meu din grupul #EPP , Massimiliano Salini, o scrisoare în care îi solicităm președintei Comisiei Europene, dna Ursula von der Leyen să susțină cu măsuri viguroase industria siderurgică.

Pandemia #COVID19 nu a găsit Industria siderurgică europeană intr-o formă prea bună. Odată cu izbucnirea pandemiei cererea de oțel a scăzut cu peste 50%, multe companii siderurgice reducandu-si în mod semnificativ producția.

Peste 40% din lucrătorii din sectorul siderurgic au fost nevoiți să lucreze mai puține ore sau au fost disponibilizați. În lipsa unei acțiuni la nivel european, statele membre ar putea recurge în mod legitim la adoptarea măsurilor la nivel național, ceea ce ar submina ceea ce a obținut Uniunea Europeană până în prezent. Cerem Comisiei Europene măsuri viguroase de protejare a siderurgiei, care ar insemna nu doar protejarea unui sector crucial al industriei noastre, ci a intregii piete unice europene.”, scrie europarlamentarul, pe pagina de Facebook.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here