marcel bolos

, investitii, fonduri europeneDoamna viceprim-ministru Raluca Turcan şi ministrul fondurilor europene Marcel Boloş au întreprins astăzi o vizită în judeţul Teleorman pentru a se asigura că proiectul de apă şi apă uzată în valoare de 141 milioane de euro este deblocat după mulţi ani de tergiversări.

A fost de asemenea verificată distribuţia pachetelor de hrană şi igienă aflate în curs de livrare către 1,18 milioane de români aflaţi în situaţii defavorizate.

“În momentul în care am ajuns la guvernare am deblocat proiectul Apă-Canal din Teleorman, odată cu alte 53 de mari proiecte de acest fel din ţară. În judeţul Teleorman, investiţia se ridică la 1,4 milioane de euro şi aproximativ 139.000 de cetăţeni aşteaptă demararea proiectului. Estimăm că între 1-15 septembrie vom putea semna acest proiect pentru sistemele de alimentare cu apă şi de canalizare, aşteptat de teleormăneni de multă vreme”, a declarat viceprim-ministrul Raluca Turcan.

Istoricul proiectului în valoare de 141.712.698 euro care vizează 7 sisteme de alimentare cu apă şi 9 aglomerări, respectiv 13 UAT-uri (Alexandria, Turnu Măgurele, Segarcea Vale, Liţa, Ciuperceni, Traian, Seaca, Zimnicea, Năsturelu, Roşiori de Vede, Videle, Obeasca de Sus, Islaz), prin care costul serviciilor de apă poate să scadă:

1. Prima implicare JASPERS: august 2012 (prima vizită pe teren la nivel de Master Plan);

2. Consultantul de Asistenţă Tehnică a început să lucreze în august 2015;

3. Prima versiune: aprilie 2017;

4. Versiuni primite: în 2017, două în 2018 şi două în 2019.

În ceea ce priveşte distribuţia pachetelor de hrană şi igienă, astăzi a început livrarea primelor 3.500 de pachete în Alexandria, Roşiorii de Vede şi Orbeasca, dintr-un total de pentru 39.412 persoane în 97 de UAT-uri.

Până acum, Ministerul Fondurilor Europene cu sprijinul Prefecturilor şi al Ministerului de Interne a livrate pachete în opt judeţe: Suceava, Sibiu, Braşov, Covasna, Harghita, Constanţa, Arad şi Timişoara, conform http://mfe.gov.ro/persoane-defavorizate/.

Pachetele de alimente conţin făină albă de grâu (5 kg), mălai (4 kg), paste făinoase (800 g), ulei (4 l), zahăr (2 kg), orez (4 kg), 5 conserve din carne de vită a câte 300 g, 3 conserve din carne de porc a câte 900 g, 5 conserve pate de ficat de porc a câte 200 g, 2 borcane de compot de fructe a câte 720 ml, 1 borcan de gem de fructe (360 g), 1 borcan de gem de fructe dietetic (360 g). Fiecare pachet va conţine, în total, 38 de unităţi.

“Am urmărit ca asemenea cantităţi importante să încurajeze producţia locală. În timp ce la rafturile magazinelor produsele incluse în pachetele de alimente costă aproximativ 206 lei, achiziţionarea prin POAD costă doar 150 lei, la care se adaugă un cost de 1,5 lei per pachet de transport”, a explicat ministrul Marcel Boloş.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here