Mai mulți înalți oficiali ucraineni au demisionat, în timp ce președintele Volodimir Zelenski începe o reorganizare a personalului din guvernul său. Un consilier superior, patru miniștri adjuncți și cinci guvernatori regionali și-au părăsit posturile marți.

Plecările lor au loc în momentul în care Ucraina lansează o amplă campanie anticorupție. Recent, autoritățile au fost marcate de acuzații de luare de mită, de rapoarte privind oficiali care au cumpărat alimente la prețuri exagerate și de un personaj acuzat că ar avea un stil de viață luxos, informeaza alephnews.ro

Consilierul principal Mykhailo Podolyak a declarat că Zelenski a răspuns la o „cerere publică cheie”, conform căreia justiția ar trebui să se aplice tuturor. Președintele a interzis deja oficialilor de stat să părăsească țara, cu excepția cazului în care se află în misiune autorizată.

Primul care a demisionat marți a fost Kyrylo Tymoshenko, adjunctul șefului de birou al președintelui, care a supravegheat politica regională și care a lucrat anterior la campania electorală a lui Zelenski.

 

Urmăriți Cronica Olteniei și pe Google News

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.