MAE si Primaria Craiova organizeaza un eveniment înscris în seria „Consultări cetățenești pentru viitorul Uniunii Europene“, având ca temă ”Europa Convergenței: Ocupare și Drepturi Sociale”

MAE si Primaria Craiova organizeaza un eveniment înscris în seria „Consultări cetățenești pentru viitorul Uniunii Europene“, având ca temă ”Europa Convergenței: Ocupare și Drepturi Sociale”

Ministerul Afacerilor Externe, prin Ministrul delegat pentru afaceri europene, și Institutul European din România (IER), în parteneriat cu Primăria Municipiului Craiova, organizează vineri, 10 august 2018, la Craiova, un eveniment înscris în seria „Consultări cetățenești pentru viitorul Uniunii Europene“, având ca temă ”Europa Convergenței: Ocupare și Drepturi Sociale”.

Evenimentul va avea loc în Municipiul Craiova, la Centrul Multifuncțional (Strada Târgului nr. 26), între orele 11:00 – 13:30.

Evenimentul, care va aborda tematica „Europa convergenței: Ocupare și drepturi sociale“, va beneficia de prezența Ministrului delegat pentru Afaceri Europene, dl. Victor Negrescu, a dlui. Ilie Călin Bodea – Secretar de Stat la Ministerul Economiei, a Primarului și conducerii Municipiului Craiova, dar și de prezența altor oficialități de la nivel național și local.

Conceptul „Consultărilor cetățenești pentru viitorul Uniunii Europene“ este unul dinamic, diferit de formatul clasic al conferințelor, și se bazează pe interacțiunea constantă dintre reprezentanții autorităților publice centrale și locale, experți și public. „Consultările cetățenești pentru viitorul Uniunii Europene“ au fost lansate în data de 9 mai 2018 și au ca scop dezbaterea liniilor prioritare viitoare ale proiectului comunitar.

Acest ciclu de evenimente se înscrie în inițiativa lansată de mai multe state membre; ele constituie astfel un cadru democratic pentru dezbaterea celor mai importante teme la nivel european – atât cele care privesc direct România și pe cetățenii săi, cât și cele relevante pentru viitorul Uniunii Europene. Evenimentele vor continua, în perioada august – septembrie 2018, în diferite localități din principalele regiuni istorice ale României, iar concluziile vor fi prezentate la București, în luna octombrie a acestui an.

La nivel european, rezultatele consultărilor cetățenești desfășurate în statele membre vor fi raportate şi discutate Consiliului European (decembrie 2018), precum şi în perspectiva Summitului informal de la Sibiu (9 mai 2019) privind viitorul Europei.

Leave a Reply

Your email address will not be published.