Ludovic Orban: Vom asigura plata angajaților în șomaj tehnic prin Ministerul Muncii

0
orban, buget,final, an

Premierul Ludovic Orban a anunţat joi că Guvernul a adoptat o HG prin care a suplimentat bugetul Ministerul Sănătăţii cu 42 de milioane de lei şi că a fost majorat plafonul de garantare a creditelor pentru IMM.

De asemenea, el a anuntat că toți angajații care sunt trimiși în șomaj tehnic din cauza coronavirus vor fi plătiți de Ministerul Muncii, prin bugetul de somaj ANOFM.

”Am majorat cu cinci miliarde plafonul și vom majora cu încă 5 milarde dacă e necesar. Practic, garantăm credite pentru investitriii și  asigurarea capitalului de lucru. Dobânda pentru ambele e subvenționată în proporție de 100%. Am stabilit cu ministrul Finanțelor să asigurăm rambursare TVA până în limita sumei de 9 miliarde pentru a asigura fluxuri de capital către companii. Am decis ca la rectificare să creștem bugetul alocat pentru decontarea concediilor medicale. De asemenea, o altă măsură foarte importantă este de a asigura plata angajaților în șomaj tehnic prin Ministerul Muncii, bugetul ANOFM prin bugetul de șomaj, acel procent de 75% din salariul mediu brut pe toată perioada cât e șomaj tehnic” a declarat premierul Ludovic Orban

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here