orban

Partidul Național Liberal este dedicat combaterii tuturor formelor de rasism, xenofobie, antisemitism, dar și pentru condamnarea fără rezerve a comportamentelor și limbajului discriminatoriu, a declarat presedintele PNL, Ludovic Orban, cu prilejul celebrării, pe 8 Aprilie, a Zilei Internaționale a Romilor.

”Am participat ieri la Masa rotundă cu tema ”România, patria comună și indivizibilă a tuturor cetățenilor săi”, organizată de grupul parlamentar al minorităților naționale și Partida Romilor Pro-Europa, cu prilejul celebrării, pe 8 Aprilie, a Zilei Internaționale a Romilor.

Lectura rapoartelor publicate în ultimii ani de Institutul Elie Wiesel, de UNICEF sau de Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării, sau chiar o simplă incursiune în rețelele de socializare ne pun în fața unui tablou dezolant: numai o treime dintre copiii de etnie romă încheie studiile primare, iar cifrele sunt și mai mici în cazul fetelor, peste 70% dintre familii trăiesc într-o stare de sărăcie care le împiedică accesul la serviciile publice din educație, sănătate și chiar la obținerea actelor de identitate, în timp ce peste 70% dintre concetățenii noștri romi se tem de prejudecățile și discriminarea la care ar putea fi expuși.
Discursul public privitor la concetățenii noștri de etnie romă pare adeseori să fie dominat fie de voci agresive și de instigări la ură, fie de o asurzitoare tăcere din partea celor care au datoria să combată flagelul rasismului și al discriminării.

Se cuvine, așadar, să devenim cu toții mai atenți la semnalele de alarmă pe care le lansează asociațiile pentru drepturile minorităților sau pentru drepturile omului în general, la analizele institutelor de cercetări și ale specialiștilor în studierea fenomenelor sociale.

Partidul Național Liberal este dedicat combaterii tuturor formelor de rasism, xenofobie, antisemitism, dar și pentru condamnarea fără rezerve a comportamentelor și limbajului discriminatoriu.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here