În România există peste 700.000 de persoane cu dizabilități și niciun parlamentar care să-i reprezinte pe acești oameni. Partidul Social Democrat va corecta această nedreptate și va rezolva o mare problemă de reprezentativitate a democrației din România.

‘PSD va avea asemenea oameni pe liste pentru a da șansă tuturor românilor care au drept de vot și care au dreptul să fie aleși, să poată să-și ducă la capăt un mandat de parlamentar, dacă au un tip de handicap’, a declarat președintele PSD, Liviu Dragnea.

Aceasta este doar o parte dintr-un demers mai amplu, început în iunie anul acesta, prin accesibilizarea Palatului Parlamentului. Au fost construite rampe pentru persoanele cu dizabilități, au fost achiziționate platforme autoridicătoare, a fost accesibilizată sala de plen și a fost angajat un interpret mimico-gestual. Sunt în procedură de achiziție două console de vot și două tastaturi cu sistem Braille, precum și două laptopuri cu soft dedicate persoanelor cu dizabilități de auz și vedere.

‘Am luat o decizie internă în PSD, apoi timp de trei luni președintele Camerei Deputaților, Florin Iordache, a făcut demersurile necesare pentru a accesibiliza clădirea Parlamentului. Acum e rândul nostru, ca partid, să sprijinim comunitatea persoanelor cu dizabilități să fie reprezentată, și o vom face la alegerile parlamentare din decembrie. Desigur, asta nu este totul.

Avem nevoie de politici publice care să ajute toți acești oameni, Ministerul Muncii trebuie să vegheze ca legea 448/2006 să fie respectată pretutindeni în țară. Însă, consider că Parlamentul trebuie să joace un rol mai activ în reprezentarea acestor oameni și nu o putea face atât timp cât el însuși nu era accesibil nici din punct de vedere tehnic, nici politic’, a conchis liderul social-democrat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here