pensii

Proiectul de Lege privind sistemul public de pensii a primit aviz favorabil în Comisia de Muncă, unde au început dezbaterile de la ora 10.00, potrivit stiripesurse.ro.

Proiectul a fost dezbătut de Senat săptămâna trecută într-o ședință cu scandal și are termen de adoptare limită din partea Parlamentului până pe 21 noiembrie. Principala problemă ridicată de parlamentarii opoziției este lipsa impactului bugetar care nu este trecută în lege.

Printre altele, în urma dezbaterilor din comisia de Munca a fost adoptat un amendament care prevede că în cazul în care, în urma procesului de recalculare prevăzut la alin. (1), rezultă un cuantum al pensiei mai mic decât cel aflat în plată sau cuvenit, se plătește pensia în cuantumul stabilit și aflat în plată anterior recalculării, până la data la care se va obţine un cuantum al pensiei mai mare decât acesta ca urmare a majorării valorii punctului de referință.

Senatul a adoptat, în plenul de marţi, proiectul de lege privind sistemul public de pensii, după ce comisiile de specialitate au emis raport favorabil cu amendamente admise. Legea a fost adoptată pe repede-înainte în Senat, întâi în comisia de muncă și apoi în plen, iar multe dintre amendamentele admise în comisia de muncă au fost ulterior respinse în plen.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.