Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, a transmis miercuri, 7 aprilie 2021, un mesaj cu ocazia Zilei Internaţionale a Romilor. Mesajul a fost prezentat de către domnul Sergiu Nistor, Consilier Prezidenţial – Departamentul Cultură, Culte şi Minorităţi Naţionale, în cadrul mesei rotunde “România, patria comună şi indivizibilă a tuturor cetăţenilor săi”, organizate de Grupul Parlamentar al Minorităţilor Naţionale din Camera Deputaţilor.

”Sărbătoarea etniei romilor din România îmi oferă prilejul de a transmite salutul meu şi urări de sănătate tuturor membrilor comunităţii rome din ţara noastră.

În această perioadă extrem de complicată pe care o traversăm, marcată de efectele grave generate de pandemia de COVID-19, preţuirea contribuţiei fiecăruia la binele comun şi solidaritatea socială reprezintă elementele care ne pot ajuta să depăşim dificultăţile cu care ne confruntăm.

În acest context, celebrările unor evenimente importante, cum este şi Ziua Internaţională a Romilor, sunt momente în care reafirmăm ceea ce ne uneşte şi ne îmbogăţeşte spiritual, ceea ce ne insuflă energia şi motivaţia de a ne construi împreună viitorul.
O societate tolerantă şi deschisă are la bază nu doar proiectele de dezvoltare pe care ni le asumăm, ci şi capacitatea noastră de a respinge discursul urii şi de a condamna cu fermitate orice manifestări rasiste şi xenofobe.

Avem responsabilitatea, autorităţi şi cetăţeni deopotrivă, de a fructifica valorile incluziunii, de a promova şi a acţiona în spiritul respectului faţă de celălalt, de a construi o societate în care fiecare persoană, indiferent de etnie, să fie acceptată şi tratată cu demnitate.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here