Judetul Dolj baga sute de milione de euro in extinderea și modernizarea infrastructurii de apă și apă uzată

Judetul Dolj baga sute de milione de euro in extinderea și modernizarea infrastructurii de apă și apă uzată

In Prioteasa, presedintele CJ Dolj, a prezentat calendarul investitiilor in 2017 in judetul Dolj.  Potrivit acestui, in urmatorii ani in Dolj se vor investi peste 400 de milioane de euro.

„Mergem înainte cu un demers pe care Consiliul Județean Dolj l-a inițiat în urmă cu zece ani, un demers prin intermediul căruia, în septembrie 2011, obțineam peste 185 de milioane de euro, odată cu semnarea contractului de finanțare pentru proiectul «Extinderea și modernizarea infrastructurii de apă și apă uzată în județul Dolj».
În acest moment, marcăm un nou început, unul așa cum poate că nu am mai avut niciodată pentru județul nostru. Vorbim de aproape 435 de milioane de euro, care ar urma să intre în următorii ani în Dolj. Cea mai importantă componentă a noii etape va fi, cu certitudine, conducta de aducțiune de la Isvarna – o sursă de apă cu o calitate recunoscută. Există acum posibilitatea ca, printr-o investiție importantă, de peste 125 de milioane de euro, să fie reabilitată infrastructura existentă și să fie realizată o nouă aducțiune, pentru Craiova, precum și pentru alte localități care se regăsesc pe traseul acestei conducte, din județele Dolj și Gorj.
Doresc să subliniez faptul că, în tot ceea ce s-a reușit să se realizeze până acum în cadrul Master Planului, a contat foarte mult relația deosebit de constructivă pe care Consiliul Județean Dolj a dezvoltat-o cu Primăria Municipiului Craiova și cu toate celelalte autorități și instituții care și-au adus contribuția la succesul acestui proiect“, a declarat Ion Prioteasa, președintele Consiliului Județean Dolj.

Leave a Reply

Your email address will not be published.