Judecator de la Curtea de Apel Bucureşti, trimis in judecata

Judecator de la Curtea de Apel Bucureşti, trimis in judecata

Procurorii Secţiei pentru investigarea infracţiunilor din justiţie din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au finalizat cercetările şi au dispus trimiterea în judecată a inculpatului DOLACHE DAMIAN (judecător la Curtea de Apel Bucureşti) sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe, prev. de art. 336 alin. l Cod penal.

În rechizitoriul întocmit în cauză s-a reţinut următoarea situaţie de fapt:

La data de 4 noiembrie 2017, în jurul orelor 22:00, aflat la volanul unui autoturism, în municipiul Bucureşti, inculpatul a fost observat de un echipaj al Poliţiei Rutiere în timp ce efectua viraj la stânga cu depăşirea marcajului longitudinal continuu. În această împrejurare, conducătorului auto i s-au solicitat documentele şi a fost testat cu aparatul alcooltest, stabilindu-se că alcoolemia inculpatului în aerul expirat a fost de 0,77 mg/l. Ulterior, acesta fost condus la Institutul Naţional de Medicină Legală “Mina Minovici”, unde i-a fost recoltată o probă de sânge, inculpatul părăsind unitatea medicală, fără preaviz, nemaifiind posibilă recoltarea şi a celei de-a doua probe. Din buletinul de analiză toxicologică emis de Institutul Naţional de Medicină Legală “Mina Minovici”, a reieşit că la ora 22:30 inculpatul avea în sânge o alcoolemie de 1,95 gr. la mie.

Menţionăm că dosarul a fost trimis spre competentă soluţionare Curţii de Apel Ploieşti, instanţă sesizată cu judecarea cauzei prin încheierea Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie din data de 20 decembrie 2018, la aceeaşi dată fiind sesizat şi Consiliul Superior al Magistraturii, în vederea luării măsurilor legale care se impun.

Precizăm că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă, spre judecare, situaţie care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

Leave a Reply

Your email address will not be published.