Jandarmii doljeni asigură ordinea publică la Bobotează

Jandarmii doljeni asigură ordinea publică la Bobotează

Pentru asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică la manifestările religioase organizate şi desfăşurate cu ocazia Bobotezei, efectivele Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Dolj, în cooperare cu lucrători ai Poliţiei Locale Craiova, I.P.J. Dolj şi I.S.U. Dolj, vor asigura măsurile de ordine publică pentru desfăşurarea în condiţii de siguranţă a acestor activităţi organizate la Catedrala Mitropolitană „Sf. Dumitru” şi biserica „Madona Dudu” din Craiova, precum şi la activităţile din Portul Calafat, Portul Cetate, Mânăstirea Maglavit şi sărbătoarea tradiţională cunoscută sub denumirea de „Botezul Cailor”, din municipiul Băileşti.

De asemenea, efective din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Craiova, vor asigura măsurile de ordine publică pentru desfăşurarea în condiţii de siguranţă a acestor activităţi organizate la Mânăstirea Cozia şi Mânăstirea Turnu, din jud. Vâlcea.

Totodată, luni, 07 ianuarie a.c., efective din cadrul aceleiaşi unităţi de jandarmi vor fi angrenate în misiuni de asigurare a ordinii publice la manifestările cultural artistice din localităţile Perislăvesti şi Sălătrucel, din jud. Vâlcea.

Misiunile jandarmilor au în vedere, în principal, protecţia participanţilor, sprijinirea personalului lăcaşelor de cult în îndrumarea cetăţenilor către zona de împărţire a apei sfinţite, prevenirea şi combaterea oricăror fapte care aduc atingere legilor şi normelor de convieţuire socială, precum şi depistarea, identificarea şi dispunerea măsurilor legale împotriva celor care comit fapte antisociale.

Jandarmii doljeni recomandă participanţilor la aceste manifestări să acorde o atenţie deosebită bunurilor personale, să evite pe cât posibil să aibă la vedere obiecte de valoare care pot atrage atenţia deoarece astfel de evenimente reprezintă momente prielnice pentru infractori, să manifeste spirit de solidaritate, vigilenţă în locurile aglomerate şi să solicite sprijinul jandarmilor aflaţi în dispozitiv în situaţia în care este necesară intervenţia acestora.

De asemenea, jandarmii sfătuiesc cetăţenii să dea dovadă de înţelegere, să respecte indicaţiile forţelor de ordine şi să aştepte cu răbdare împărţirea apei sfinţite fără a crea dezordine.

Leave a Reply

Your email address will not be published.