Iustin Dumitrescu, subprefectul județului Dolj: Sunt onorat să particip astăzi la Ziua Aviației Române și a Forțelor Aeriene, un moment în care celebrăm curajul și devotamentul temerarilor zborului

0
dolj

Subprefectul județului Dolj, Iustin Dumitrescu, a reprezentat astăzi Instituția Prefectului-Județul Dolj la ceremonia dedicată Zilei Aviației Române și a Forțelor Aeriene. Cu acest prilej, a rostit un discurs și a depus o coroană de flori, în memoria eroilor căzuți la datori. Redăm mai jos din momentul alocuțiunii:

„Sunt onorat să particip astăzi la Ziua Aviației Române și a Forțelor Aeriene, un moment în care celebrăm curajul și devotamentul temerarilor zborului. În această zi, aflată sub patronajul Sfântului Proroc Ilie, transmitem recunoștința și admirația noastră tuturor celor care au îmbrățișat nobila profesie de aviator în slujba Aripilor Românești.

Așadar, nu mai este o surpriză pentru nimeni că această structură performantă a sistemului național de securitate îndeplinește misiuni complexe pentru protejarea suveranității spațiului aerian al României, asigurarea transporturilor aeriene și cooperarea cu statele aliate în cadrul misiunilor de menținere a păcii, precum și participarea la înlăturarea urmărilor calamităților naturale sau în cazul unor situații de urgență.

Forțele Aeriene Române trebuie să continue procesul amplu de modernizare, în concordanță cu deciziile NATO. Vă felicit pentru integritate, devotament și tenacitate, valori care stau la baza performanței voastre, iar exemplul de profesionalism este un reper pentru generațiile viitoare, ce au dragoste de zbor și aspiră la cer senin!

La mulți ani!”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here