itm, amenzi, olt

În perioada 15 – 28 iulie 2020, Inspectoratul Teritorial de Muncă Olt a desfăşurat acţiuni de verificare şi control cu scopul identificării angajatorilor care nu respectă prevederile Legii nr.55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19. Acţiunile de verificare şi control s-au desfăşurat la diverse ore din zi sau din noapte, precum şi în zilele de sâmbătă şi duminică, fiind realizate individual de inspectorii de muncă ai ITM Olt, sau împreună cu lucrători ai I.J.J. Olt, I.P.J. Olt, D.S.P. Olt, D.S.V.S.A. Olt şi I.S.U. Olt.

Au fost vizate domenii de activitate precum: comerţ cu amănuntul a produselor alimentare şi nealimentare în magazine specializate sau în pieţe agroalimentare, terase, cluburi, pişcine.

Cele 40 controale au scos la iveală un număr de 37 deficienţe, fiind dispuse măsuri de remediere pentru fiecare dintre acestea, au fost aplicate 35 sancţiuni contravenţionale, din care 9 amenzi cu o valoare totală de 9.000 lei.

Cele mai frecvente deficienţe constatate au fost:

– neasigurarea triajului epidemiologic şi a dezinfectanţilor pentru mâini;

– nepurtarea în spaţii închise, de către lucrători, a măştilor de protecţie;

– neafişarea instrucţiunilor referitoare la prevenirea şi combaterea îmbolnăvirii cu virusul SARS CoV2;

– neevaluarea riscurilor de îmbolnăvire a lucrătorilor cu virusul SARS CoV2.

În perioada următoare vor continua astfel de acţiuni, scopul fiind acela de a preveni şi combate efectele pandemiei de COVID-19.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here