ISU Valcea verifica funcţionalitatea mijloacelor de alarmare a populaţiei

ISU Valcea verifica funcţionalitatea mijloacelor de alarmare a populaţiei

ISU Valcea verificam miercuri, 5 aprilie, in intervalul orar 10.00-11.00,  funcţionarea mijloacelor de alarmare a populaţiei din judet.

De asemenea, tot in cadrul actiunii de verificare,  vor fi testate şi echipamentele care permit transmiterea mesajelor de avertizare vocală către populaţie.

IGSU va desfăşura lunar exerciţii pentru testarea şi verificarea sistemului de înştiinţare, avertizare şi alarmare în situaţii de protecţie civilă.

În toate judeţele ţării vor avea loc exerciţii pentru verificarea funcţionării mijloacelor de alarmare a populaţiei, în vederea centralizării permanente a datelor privind starea de operativitate a echipamentelor de înştiinţare, avertizare şi alarmare, precum şi pentru pregătirea continuă a autorităţilor administraţiei publice locale.

Începând cu luna august a anului 2017, în prima zi de miercuri a fiecărei luni, în intervalul orar 10.00 – 11.00, vor fi acţionate sirenele de alarmare publică existente la nivel naţional. Simulările vizează atât verificarea echipamentelor care pot fi acţionate în mod centralizat (simultan), dar şi a celor cu acţionare locală.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă “General Magheru” al Judeţului Vâlcea recomandă cetăţenilor:

– să rămână calmi şi să-şi însuşească semnificaţia semnalelor transmise prin mijloacele de avertizare;

– să se informeze la locul de muncă cu privire la măsurile de protecţie, adăpostire şi evacuare stabilite de persoanele cu atribuţii ( inspectorii de protecţie civilă, cadrele tehnice, conducătorii locurilor de muncă);

– să urmeze indicaţiile stabilite de autorităţile locale sau instituţiile specializate (pompieri, poliţie, jandarmerie, poliţie locală, etc);

– să se informeze prin posturile radio şi de televiziune cu privire la regulile şi măsurile de comportare în funcţie de tipul situaţiei de urgenţă manifestate.

Semnalele de alarmare a populaţiei şi a salariaţilor sunt: prealarma aeriană; alarma aeriană; alarma la dezastre şi încetarea alarmei.

Leave a Reply

Your email address will not be published.