Au fost multe incidente la vot înregistrate în judetul Dolj, în ziua alegerilor locale și europarlamentare, informeaza IPJ Dolj. In urma analizei realizate la nivelul județului Dolj cu privire la modul de îndeplinire a misiunilor desfășurate în contextul alegerilor europarlamentare și locale, atât în timpul orelor de votare, cât și pe parcursul nopții, după închiderea secțiilor de vot, a fost menținut același climat normal de siguranță și legalitate care a caracterizat întreaga perioadă electorală, fără să fie înregistrate incidente grave pe zona de ordine publică.

Angajații Ministerului Afacerilor Interne din județul Dolj au asigurat intervenția operativă la toate sesizările privind nerespectarea legii, acționând cu obiectivitate și profesionalism în fiecare situație, indiferent de persoanele implicate.

În ziua alegerilor, având în vedere sesizările privind posibila comitere a unor fapte penale sau contravenţionale legate de procesul electoral, au fost efectuate verificări specifice, ocazie cu care au fost aplicate 83 de sancţiuni contravenţionale (46 de amenzi în valoare de 54.800 de lei și 37 de avertismente), fiind întocmite şi 33 de dosare penale.

În cadrul acțiunilor desfășurate în trafic în ziua votului, au fost verificate 835 de persoane cu 776 de vehicule, fiind aplicate 185 de sancțiuni contravenționale și constatate două infracţiuni.

Peste 1850 de angajați ai Ministerului Afacerilor Interne din judeţul Dolj au fost mobilizați pentru a asigura climatul de ordine publică și protecția secțiilor de vot, transportul materialelor electorale și a dosarelor cu rezultatele votării, precum și pentru a verifica sesizările cu privire la comiterea unor fapte ilegale.

Datorită bunei organizări și a mobilizării exemplare, structurile Ministerului Afacerilor Interne și-au îndeplinit obiectivul principal de a asigura desfășurarea acestor alegeri în condiții de siguranță pentru ca cetățenii să-și poată exercita liber dreptul constituțional la vot.

Mulțumim tuturor angajaților care și-au îndeplinit cu profesionalism misiunile pe parcursul perioadei electorale, în special în ziua alegerilor și apreciem responsabilitatea competitorilor electorali și a cetățenilor care au respectat cadrul legal privitor la alegeri.

Totodată, mulțumim jurnaliștilor care au relatat cu obiectivitate modul în care angajații MAI și-au făcut datoria în perioada electorală și în ziua alegerilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.