Presedintele Klaus Iohannis nu a ratat ocazia pentru a lansa un nou atac la guvernu si premier.

Ministerul de Finante demonstraza ca acuzatiile presedintelui Iohannis sunt minciuni sfruntate, si nu se bazeaza pe cifre oficiale.

De asemenea, pe pagina oficala a ministerul a fost postat raportul privind executia bugetara pe primul trimestrul din 2018, care nu demonstreaza cele spuse de presedintele Iohannis.

In urma cu o zi, presedintele Roamaniei lansa un atac dur la adresa coalitiei de guvernare si, implicit,  la adresa premierului Viorica Dancila, cerandu-i demisia pentru a doua oara in decurs de numai o saptamana.

Reprezentantii PSD par sa nu riposteze la atacurile presedintelui Iohannis, mai mult, acestia spun ca presesedintele s-ar afla deja in campanie electorala si acesta este motivul acelor declaratii.

Iata ce declara presedintele Iohannis!

”După cum se cunoaște, PSD a propus românilor, pe de-o parte, scăderea taxelor și impozitelor, o acțiune începută acum doi ani cu scăderea TVA. Pe de altă parte, au propus o creștere puternică a cheltuielilor bugetare, pentru salarii, pentru pensii, pentru drumuri, au spus ei, pentru autostrăzi, au spus ei, pentru școli, au spus ei.

Pentru economiști, dar și pentru cei interesați, această abordare a produs surprindere. Este vorba de un fel de magie economică care a fost propusă de PSD. Scăderea impozitelor, creșterea salariilor și realizarea tuturor celorlalte lucruri este o ecuație care cu greu poate fi dusă la bun sfârșit. Și, într-adevăr, trebuie să vedem un pic cât va ține această iluzie creată de PSD.

În privința creșterilor salariale, la care m-am mai referit, PSD a reușit contraperformanță rară. Până și cei cărora le-au crescut salariile sunt nemulțumiți. S-a promis o creștere de 25% a salariilor bugetarilor, dar ea a rămas pe hârtie, fiindcă, printr-o inginerie contabilă, au fost trecute cheltuielile de CAS de la angajator, partea care revenea angajatorului, la salariat, și astfel s-a anulat practic această creștere”, declara presedintele Iohannis.

Primele reprosuri aduse de Iohannis  guvernarii PSD – ALDE se refera la lipsa de proiecte ce privesc contsruirea de drumuri, autostrazi, scoli  sau spitale, dar si ca bugetul Romaniei este supus nor presiuni uriase, iar cheltuiele au crescut cu 22% fata de 2017.

”După deja aproape un an și jumătate de guvernare PSD, cu această fază extrem de discutabilă a creșterilor salariale așa-zise, nu vedem însă nici drumuri, nici autostrăzi, nici școli, nici spitale. Nimic!

Pe de altă parte, lumea se întreabă totuși de unde vin acești bani pentru anumite creșteri care s-au realizat și, dacă ne uităm cu atenție, povestea este una tristă. PSD, în fapt, amanetează viitorul țării! Crește salarii și pensii, și neglijează investiții importante și în infrastructură, și investiții necesare dezvoltării în general.

Acum, din punct de vedere fiscal-bugetar, bugetul național este supus unei presiuni imense. Pe fondul creșterii cheltuielilor totale cu peste 22%, atât este creșterea față de anul trecut, această presiune trebuia, repet, trebuia atenuată printr-un efort consistent, vizibil, de creștere a veniturilor. Deci, de creștere a încasărilor, or aici lucrurilor nu s-au întâmplat deloc așa. Din contră, execuția bugetară, și o să detaliez imediat, arată că practic la niciun capitol veniturile nu au ajuns la nivelul programului. Atenție, program nu impus de cineva, program prezentat tot de guvern. Deci nici măcar propriul program nu și l-au îndeplinit”, a mai adaugat presedintele Iohannis.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here