formular, somaj tehnic

Angajatorii afectați de actuala perioadă de criză generată de epidemia de Covid19 si care vor sa obtina indemnizatie de somaj tehnic pentru salariati pot depune, incepand de miercuri, cererile la Agentiile Judetene pentru Ocuparea Fortei de Munca.

”Angajatorii afectați de actuala perioadă de criză generată de epidemia de covid19 (companii private, ONG, etc.) cu angajați prin Contracte Individuale de Muncă vor depune, de mâine, la AJOFM-uri, cerere și declarație pe proprie răspundere pentru a beneficia de sprijinul financiar oferit de Guvern pentru perioada de criză. Primele solicitări vor fi pentru:

16 – 31 martie. Suntem aici pentru orice aveți nevoie. Formularele sunt publicate în Monitorul Oficial. Se trimit prin e-mail la adrese dedicate acestei măsuri”, a declarat ministrul Muncii.

Cine poate beneficia de șomaj tehnic

De somaj tehnic pot benefici salariatii angajatorilor care reduc sau intrerup temporar activitatea total sau partial ca urmare a efectelor epidemiei coronavirusului SARS-CoV-2, pe perioada starii de urgenta decretate.

De asemene, de somaj tehnic pot beneficia si PFA-urile, intreprinderile individuale, profesii liberale si persoanele fizice care au venituri din drepturi de autor, care intrerup activitatea ca urmare a afectelor coronavirusului pe perioada starii de urgenta instituita prin decret.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here