Guvernul vrea sa inghete salariile bugetarilor in 2019

Guvernul vrea sa inghete salariile bugetarilor in 2019

La mai bine de 5 ore de la aparitia unui document guvernamental ce prevede inghetarea salariilor bugenatilor in 2019, reprezenatantii guvernului nu au avut nici o declaratie legata de acest subiect.

Potrivit documentului publicat de catre Administratia Nationala a Penitenciarel, “Incepand cu 1 ianuarie 2019, cuantumul sporurilor, indemnizatiilor, compensatiilor, primelor si al celorlalte elemente ale sistemului de salarizare care fac parte, potrivit legii, din salariul brut lunar, indemnizatia bruta de incadrare, solda lunara de care beneficiaza personalul platit din fonduri publice, se mentin cel mult la nivelul cuantumului acordat pentru luna decembrie 2018, in masura in care personalul ocupa aceeasi functie si isi desfasoara activitatea in aceleasi conditii”, se arata in proiectul primit de Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarel”, se arata in proiectul de ordonanta.

Orele suplimentare nu se mai platesc

“Prin derogare de la prevederile art. 21 din Legea-cadru nr. 153/2017, cu modificarile si completarile ulterioare, in anul 2019, munca suplimentara efectuata peste durata normala a timpului de lucru de catre personalul din sectorul bugetar incadrat in functii de executie sau de conducere, precum si munca prestata in zilele de repaus saptamanal, de sarbatori legale si in celelalte zile in care, in conformitate cu reglementarile in vigoare, nu se lucreaza, in cadrul schimbului normal de lucru, se vor compensa numai cu timp liber corespunzator acestora“, se mai arata in document.

Fara indemnizatie de hrana si vacanta

“In anul 2019, institutiile si autoritatile publice nu acorda personalului din cadrul acestora bilete de valoare, reglementate de Legea nr. 165/2018 privind acordarea biletelor de valoare, si nici premii si indemnizatia de hrana si indemnizatia de vacanta reglementate de Legea-cadru nr. 153/2017, cu modificarile si completarile ulterioare”, precizeaza proiectul.

Fac exceptie de la aceasta prevedere:

  • Personalul din sistemul sanitar care a beneficiat in anul 2018 de indemnizatia de hrana. Acestuia i se acorda indemnizatia de hrana si in anul 2019 in cuantumul lunar stabilit potrivit art. 18 alin. (1) din Legea-cadru nr. 153/2017, cu modificarile si completarile ulterioare.
  • Personalul din invatamantul superior de stat poate beneficia in anul 2019 de indemnizatia de hrana, in cuantumul lunar stabilit la art. 18 alin. (1) din Legea-cadru nr. 153/2017, cu modificarile si completarile ulterioare, care se acorda in exclusivitate din venituri proprii ale universitatilor de stat.

Leave a Reply

Your email address will not be published.