Guvernul trimite locuințe modulare pentru sinistrați

0

Premierul Viorica Dancila anunta masuri de sprijin pentru zonele afectate de inundatii.

”Am fost informată în permanență în legătură cu situația provocată de fenomenele meteorologice care au afectat mai multe zone din țară. Efectivele Ministerului Afacerilor Interne intervin de aproape două săptămâni în sprijinul populației din județele în care s-au produs inundații. În medie, au acționat zilnic peste 14.000 de angajați ai Ministerului de Interne. Le mulțumesc pentru toate eforturile făcute și pentru că vor interveni în continuare până la normalizarea situației.

În funcție de nevoile populației și solicitările autorităților locale, s-au efectuat transporturi cu apă potabilă și au fost montate locuințe modulare pentru familiile sinistrate. Continuăm sprijinul pentru oamenii care au nevoie de ajutorul nostru.

În ședința de Guvern de astăzi aprobăm scoaterea din rezervele de stat a unor locuințe modulare și a unor produse de strictă necesitate şi acordarea acestora ca ajutoare de urgenţă familiilor afectate de fenomenele severe produse în judeţul Alba.

Guvernul este pregătit să trimită în toate zonele afectate ajutoare de urgență și produse de strictă necesitate pentru sprijinirea populației, pe baza solicitărilor venite din teritoriu.

Toate prefecturile au specialiști în teren, care fac evaluarea pagubelor, astfel încât, pe baza centralizărilor să putem interveni cât mai repede și în celelalte zone afectate de vremea severă.

Au fost întocmite deja evaluări parțiale și imediat ce acestea vor fi finalizate, sper eu ca într-un timp cât mai scurt, vom lua măsuri pentru ajutorarea oamenilor și refacerea infrastructurii locale afectate de fenomenele meteorologice.

Aprobăm astăzi noi măsuri pentru a sprijini dezvoltarea serviciilor alternative de protecție a copiilor aflați în grija statului, astfel încât să se poată bucura de o mai bună îngrijire în case de tip familial.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here