CERTIFICAT VERDE

Oficiali din Grecia anunţă că vaccinările cetăţenilor greci (rezidenţi permanenţi ai ţării), care par să fi fost făcute în străinătate, şi anume în Bulgaria şi România, au intrat sub lupa verificărilor, informează G4media.ro. În timp ce Bulgaria doboară record după record în fiecare zi la mortalitate în Uniunea Europeană şi înregistrează numere din patru cifre de noi cazuri de Covid-19, fiind ţara cu cei mai mulţi „negaţionişti”, se înmulţesc reclamaţiile împotriva unor medici de familie care eliberează certificate de vaccinare cu datele unor cetăţeni care nu au primit doza corespunzătoare de vaccin, potrivit publicaţiei Skai.

În Bulgaria, procesul de vaccinare este realizat de medicii de familie (într-un mediu fără control – medicul este faţă în faţă cu pacientul, în timp ce în centrele de vaccinare sunt implicate în proces întotdeauna 6-7 persoane), ceea ce pare să fi dat posibilitatea anumitor persoane să comercializeze certificate fără vaccinare, lucru care a devenit cunoscut şi în Grecia.

Potrivit mărturiei unui „intermediar” difuzată de ERT, pentru suma de 300 de euro şi o scurtă vizită la Sofia, se poate obţine un certificat european de vaccinare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here