anchetat evaziune
Foto: adevarul.ro

Un bărbat de 31 de ani, din  Bumbeşti-Jiu, este cercetat pentru evaziune fiscală.In cursul zilei de ieri, 20 aprilie,  poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice au efectuat o verificare la o societate comercială, din oraşul Bumbeşti Jiu, ocazie cu care s-a stabilit că administratorul acesteia, de 31 de ani, din aceeaşi localitate, deţine un depozit alimentar frigorific.

Potrivit anchetatorilor, la societatea respectivă au fost identificate evidenţe extracontabile din care rezultă că în perioada 2011 – 2016, administratorul a comercializat carne şi produse din carne în valoare de aproximativ 500.000 de lei, către mai multe societăţi comerciale de pe raza judeţelor Gorj şi Hunedoara, fără a înregistra în evidenţele firmei veniturile realizate.

 

In urma verificarilor s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de evaziune fiscală.

 

De asemenea, poliţiştii împreună cu inspectorii D.S.V.S.A. Gorj au identificat produse alimentare depozitate în condiţii improprii consumului şi neetichetate corespunzător, precum şi fără documente legale de provenienţă.

Pentru aceste nereguli, administratorul societăţii comerciale a fost sancţionat cu amendă în valoare de 22.000 de lei, conform HG 984/2005 şi Legii 12/1990.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here