Gorj: Maine se deschide Transalpina Fest!

Gorj: Maine se deschide Transalpina Fest!

In perioada 19-21 august, la Rânca – Gorj se deschide „Transalpina Fest”, complex de evenimente desfășurate în cadrul Programului de promovare turistică al Județului Gorj-  „Vino acasă la Brâncuși!”, eveniment aflat la cea de-a treia ediție.

Potrivit organizatorilor,  pe parcursul celor trei zile turiștii pot vizita Târgul de meșteri populari și produse tradiționale din Gorj, Vâlcea, Argeș și Dolj,  organizat pe platoul din fața Muzeului Civilizației Montane, la intrarea în Rânca dinspre Novaci. Copiii dar și adulții se pot distra cu face-painting, mimi, tir cu arcul și airsoft.

Astfe, incepand de vineri, 19 august, după deschiderea oficială de la ora 17.00 vor susține concerte naistul Nicolae Voiculeț, Ansamblul folcloric „Maria Lătărețu”, Ansamblul Artistic Profesionist „Doina Gorjului” care are ca invitați de marcă pe artiștii Sava Negrean Brudașcu și Dumitru Fărcaș.
Sâmbătă, 20 august a.c., este ziua pasionaților de mountain bike, participanții întrecându-se în probe dificile pe traseu montan în cadrul concursului „Transalpina Bike Fest” dar și ziua motocicliștilor care vor circula în paradă până la Târgu Jiu, unde vor vizita Ansamblul Brâncușian „Calea Eroilor”. Seara se va încheia cu un concert rock în care vor evolua formațiile Trooper și Cargo.
Duminică, 21 august a.c., se vor desfășura concursurile de autocross buggy și Festivalul de folclor pastoral „Transalpina”, eveniment ce reunește formații folclorice din Novaci, Baia de Fier, Polovragi, Crasna, Runcu și Hunedoara.

Programul vizează promovarea turismului montan în Gorj, a drumețiilor în natură, într-un peisaj spectaculos care poate oferi călătorului emoții și experiențe de neuitat. Transalpina, drumul care atinge în Gorj cea mai înaltă cotă pe o șosea din România, la 2145 m, este tranzitat în perioada de vară de zeci de mii de turiști care admiră priveliștile și se bucură de aerul curat al muntelui.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.