Executorul bancar și judecătoresc, Romeo Costinel Drăgan, acuzat de procurorii DNA de abuz în serviciu, a fost arestat pentru 30 de zile  de magistratii de la Curtea de Apel Craiova.

Potrivit DNA, în perioada 2008 – 2015, inculpatul Drăgan Costinel Romeo, în calitatea sa de executor bancar și judecătoresc, prin nerespectarea atribuțiilor de serviciu, a dispus în mod abuziv de sumele de bani puse la dispoziție de datornici în dosarele de executare.

Astfel, din conturile bancare deschise în acest sens, inculpatul a efectuat transferuri de bani în conturile personale, dar și ridicări în numerar. Mai mult, executorul judecătoresc, folosind mecanismul de fraudare de tip “suveică”, a utilizat o parte din banii încasați de la unii dintre datornici pentru a acoperi sumele de bani scadente, ce li se cuveneau unora dintre creditori.

De precizat este faptul că, pentru toate aceste operațiuni bancare inculpatul Drăgan Costinel Romeo nu a întocmit nici un fel de documente justificative, iar prin nedistribuirea acestor sume conform destinației legale a fost produs un prejudiciu în dauna creditorilor implicați în procedurile de executare silită care se ridică la suma de2.784.943,20 lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here