Miliardarul George Soros a avertizat marţi cu privire la o depresiune globală şi a declarat că invazia Rusiei în Ucraina ar putea fi privită ca fiind punctul de plecare al celui de-al treilea război mondial.

„Uniunea Europeană a fost înfiinţată pentru a preveni ca un astfel de lucru să se întâmple. Chiar şi atunci când luptele se vor opri, aşa cum trebuie să se întâmple în cele din urmă, situaţia nu va reveni niciodată la status quo ante. Într-adevăr, invazia rusă s-ar putea dovedi a fi începutul celui de-al treilea război mondial, iar civilizaţia noastră s-ar putea să nu-i supravieţuiască. Invazia ar putea fi începutul celui de-al treilea război mondial și este posibil ca civilizația noastră să nu-i supraviețuiască”, a declarat Soros la Davos, potrivit Reuters.

Invazia Rusiei din 24 februarie în Ucraina a dus la decesul a mii de oameni, la strămutarea altor milioane de persoane și a generat temeri legate de cea mai gravă confruntare între Rusia și Statele Unite de la criza rachetelor din Cuba din 1962.

„Regimurile represive sunt acum în ascensiune, iar societățile deschise sunt sub asediu”, a spus Soros. „În prezent, China și Rusia reprezintă cea mai mare amenințare la adresa societății deschise”.

Urmăriți Cronica Olteniei și pe Google News

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.