gaze europa

Gazprom a suspendat complet livrările de gaz către Bulgargaz (Bulgaria) și PGNIG (Polonia) din cauza refuzului acestora de a plati în ruble. Anuntul a fost făcut de companie pe contul de Telegram în aceasta dimineata.

„De la sfârșitul zilei lucrătoare din 26 aprilie, Gazprom Export nu a primit plăți pentru livrările de gaze din aprilie de la Bulgargaz (Bulgaria) și PGNiG (Polonia) în ruble, în conformitate cu Decretul președintelui Federației Ruse nr. 172 din 31 martie 2022 . Plățile pentru gazele furnizate de la 1 aprilie trebuie efectuate în ruble folosind noile detalii, despre care contrapărțile au fost informate în timp util”, se arată în comunicat.

Compania a precizat că Bulgaria și Polonia sunt state de tranzit. Dacă există o retragere neautorizată a gazului rusesc din volumele de tranzit către țări terțe, atunci livrările pentru tranzit vor fi reduse cu acest volum.

Cu o zi înainte, Ministerul Energiei din Bulgaria a precizat că Bulgargaz consideră că procedura de plată în două etape propusă de Moscova nu corespunde contractului care este valabil pana la finalul acestui an.

Pe 23 martie, președintele rus Vladimir Putin a anunțat că în viitorul apropiat țara va trece la plata în ruble pentru livrările de gaz către state neprietenoase. La 31 martie a fost semnat un decret.

Urmăriți Cronica Olteniei și pe Google News

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.