1 nicu pasare
Foto: www.adevarul.ro

Judecătorii au decis să prelungească măsura controlului judiciar  pentru fostul șef al postului de poliție din Urdari, Nicu Pasăre. Reamintim ca, in urma cu aproximativ o jumatate de an, fostul politist a fost implicat intr-un scandal cu tenta sexuala.

Potrivit procurorilor, Pasare este acuzat de favorizarea făptuitorului, fals intelectual, uz de fals, folosirea abuzivă a funcţiei în scop sexual. Procurorii susţin că pentru a împiedica tragerea la răspundere  penală a unei persoane pe care a surprins-o în timp ce transporta cărbune sustras, Pasăre Nicu a întocmit în fals un proces verbal prin care excludea participaţia penală a suspectului respectiv. Ulterior, pentru a soluţiona favorabil această cauză, cât şi alte cauze, Pasăre a pretins favoruri de natură sexuală de la o persoană de sex feminin direct interesată.

”Menţine măsura controlului judiciar luată faţă de inculpat. În baza art. 215 alin. 1 C.pr.pen. pe timpul cât se află sub control judiciar inculpatul trebuie să respecte în continuare următoarele obligaţii : a) Să se prezinte la instanţă ori de câte ori este chemat; b) Să informeze deîndată instanţa de judecată, respectiv Judecătoria Tg-Jiu cu privire la schimbarea locuinţei; c) Să se prezinte la Poliţia Rovinari, organ desemnat cu supravegherea, conform programului de supraveghere întocmit de organele de poliţie sau ori de câte ori este chemat. În baza art. 215 alin. 2 C.pr.pen. inculpatul va trebui să respecte în continuare şi următoarele obligaţii: a) Să nu depăşească limita teritorială a României, decât cu încuviinţarea instanţei; b) Să nu exercite profesia/meseria sau să nu desfăşoare activitatea în exercitarea căreia a săvârşit fapta; d) Să nu deţină, să nu folosească şi să nu poarte arme. În baza art. 215 alin. 3 C.pr.pen. atrage atenţia inculpatului că în caz de încălcare cu rea credinţă a obligaţiilor, măsura controlului judiciar se poate înlocui cu măsura arestului la domiciliu sau măsura arestării preventive”, se arata in deciza magistratilor.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here