Fostul director al AJOFM Gorj si alti 4 angajati, dupa gratii

Fostul director al AJOFM Gorj si alti 4 angajati, dupa gratii

Cinci angajați ai Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă AJOFM Gorj au fost reținuți miercuri seara de polițiștii de la Investigarea Criminalității Economice.

Persoanele reținute sunt fostul director executiv al instituției, Ion Tîrlea, și patru consilieri superiori în cadrul Agenției.

Potrivit probatoriul administrat în dosar, cei cinci au intocmit mai multe documente false pe baza carora s-au acordat ilegal ajutoare de somaj.

Polițiști din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Gorj au continuat cercetările într-un dosar penal privind săvârșirea infracţiunilor de fraudă informatică, fals informatic şi abuz în serviciu, procedând la reţinerea pentru o perioadă de 24 ore a 5 inculpaţi, 3 femei și 2 bărbați, cu vârste cuprinse între 39 și 64 de ani, fiind introduși în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al IPJ Gorj.

Din probatoriul administrat în dosar a reieșit faptul că în perioada 2002 – 2012, suspecţii au întocmit în fals un număr de 140 de dosare de șomaj, în scopul de a obține beneficii materiale pentru sine și pentru alții, prejudiciind bugetul asigurărilor de șomaj cu suma de 473.000 lei.

Urmează ca în cursul zilei de astăzi, inculpaţii să fie prezentaţi Parchetului de pe lângă Judecătoria Motru cu propuneri legale.

Foto: www.igj.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published.