florin roman, pnl, detinuti, liberi

Deputatul PNL Florin publica ultimele date privind eliberarea detinutilor în baza legii recursului compensatoriu. Potrivit politicianului, peste 7000 de criminali, violatori si talhari au fost eliberati in baza acestei legi.

Este răspunsul oficial al Ministerului Justiţiei la o interpelare adresată în calitate de deputat al PNL: la data de 18 septembrie, nu mai puţin de 21.049 deţinuţi au fost eliberaţi mai repede din puşcărie, în baza legii recursului compensatoriu.

Din cei eliberaţi, 7003 deţinuţi au fost iniţial încarceraţi pentru fapte extrem de grave, precum crimă, viol, tâlhărie, corupţie etc.

În acest moment, circulă liberi pe străzile României: 943 criminali, 110 infractori condamnaţi pentru act sexual cu un minor, 2300 de deţinuţi eliberaţi mai repede după ce au comis fapte de tâlhărie, dar şi 35 de persoane încarcerate pentru mită.

Îngrijorător este şi numărul violatorilor lăsaţi în libertate, nu mai puţin de 634. Din totalul celor eliberaţi mai devreme din penitenciare, 1877 persoane au fost încarcerate din nou, fie pentru că au comis noi fapte grave, fie pentru că au fost condamnate în alte dosare. Cel mai grav este însă că nu mai puţin de 507 infractori eliberaţi au comis noi fapte violente: 47 au comis omoruri şi omor calificat; 357 au comis noi tâlharii; iar 47 au violat din nou!

Faţă de luna iunie, numărul celor eliberaţi mai repede de guvernul PSD a crescut cu 3000. După tragedia de la Caracal, premierul Dăncilă promitea cu voce gravă, înăsprirea pedepselor şi detenţie pe viaţa pentru criminali. Toate aceste declaraţii au rămas vorbe. Mai mult decât atât, guvernul Dăncilă a blocat abrogarea recursului compensatoriu.

PNL solicita PSDăncilă abrogarea în regim de urgenţă a recursului compensatoriu. Solicităm totodată discutarea în regim de urgenţă a proiectelor depuse de PNL în Parlament, pentru sistemul de găsire urgentă a copiiilor dispăruţi, pentru detenţie pe viaţă pentru cei care ucid femei gravide şi copii, introducerea brăţărilor electronice. Fiecare oră de întârziere înseamnă noi drame pe străzile României, unde nimeni nu mai este în siguranţă!

Sursa Foto: news.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here