florin citu

Premierul Florin Citu a declarat marti, in cadrul unei conferințe despre digitalizarea Românie, ca anul acesta este anul reformelor si al investitiilor.

”In primul rand, austeritate inseamna reduceri, inseamna taieri – eu va provoc sa gasiti in acest buget, aceste reduceri si aceste taieri. Daca luam o imagine in ansamblu, bugetul are o crestere a cheltuielilor de 5%, deci mergem la 446, 9 miliarde de lei si cheltuielile cresc, nu putem sa vorbim de austeritate. Daca ne uitam la investitii, cheltuielile cresc cu 8, 3 miliarde de lei, nici vorba de austeritate. Chelutuielile de persoanal si acolo avem o crestere. Nu gasesc un domeniu unde sa fie taieri, de aceea nu inteleg aceasta legatura cu austeritatea, in afara de discursul politic. Prioritatile au fost definite de la inceput, anul acesta continuam cu investitiile.

Sectorul privat are nevoie de un aparat public performant. Sectorul public tine in urma dezvoltarea economiei si trebuie sa ajungem la nivelul sectorului privat. Eu am mai spus ca anul acesta este anul reformelor si al investitiilor – le facem impreuna. Reforma o incepem cu legea salarizarii, legea sistemului de pensii, reforma ANAF – trebuia facuta de foarte mult timp”, a declarat premierul Florin Citu.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here