Florin Cîţu: Nu sunt adeptul ideii de a diviza populația în ”vaccinați” și ”nevaccinați”

0
citu

Premierul Florin Cîţu a declarat marti, la intalnirea cu  reprezentanții Organizației Patronale a Hotelurilor și Restaurantelor din România, ca nu este adeptul ideii de a diviza populația în ”vaccinați” și ”nevaccinați.

”Am punctat, totodată, că nu avem în vedere condiționarea accesului cetățenilor la serviciile industriei ospitalității și hoteliere de dovada vaccinării. Nu vrem să discriminăm pe nimeni și nu sunt adeptul ideii de a diviza populația în ”vaccinați” și ”nevaccinați”. În nici un caz nu vrem să limităm călătoriile românilor în țară pe baza acestui criteriu. De asemenea, vom respecta deciziile care vor fi luate la nivelul Uniunii Europene privind certificatul verde în privința deplasărilor internaționale. Cetățenii României trebuie să se bucure de toate drepturile și libertățile europene.
Vom continua consultările cu reprezentanții operatorilor din domeniu atât la nivelul comitetului interministerial care are rolul să pregătească revenirea la normalitate începând cu 1 iunie 2021, cât și în ceea ce privește aplicarea măsurilor de sprijin destinate operatorilor HORECA afectați de pandemie, prelungirea unora dintre ele sau, după caz, introducerea unor măsuri noi”, a declarat premierul Florin Cîţu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here