Florin Citu: In aceasta guvernare este vorba despre reforma si investitii si despre un plan de dezvoltare pe termen mediu

0
florin citu

Premierul Florin Citu a participat, joi, la evenimentul ”Grand Matinal Digital”, organizat de Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Franceză în România. In cadrul evenimentului, premierul a spus ca, Romania are o sansa unica- cei 76,2 miliarde de euro din PNRR si din fonduri europene, bani care vor merge in investitii.

”As vrea doar intr-o fraza sa spun despre ce este vorba in aceasta guvernare, este vorba despre reforma si investitii si despre un plan de dezvoltare pe termen mediu . Aceasta guvernare a inceput bine si are un orizont peste 2024. Eu am tot spus, in spatiul public, ca vom pregati planul de dezvoltare pentru Romania pana in 2028. Lucrurile sunt foarte simple, ati mentionat cele 76, 2 miliarde de euro, stiti foarte bine ca acesti bani se intid pe un parcurs 2021-2027, deci, orice plan facem trebuie sa tinem cont de aceasta programare. De aceea vad un plan de dezvoltare pentru aceasta perioada.

Am spus reforma si investitii, pentru ca, Romania trebuie sa treac ala nivelul urmator , trecem la un mod de dezvoltare economica in care locurile de munca sunt bine platite, pentru investitii. Pentru a fi competitivi la nivel global, trebuie sa te duci in aceasta directie, acolo unde ai valoare adugata mare si acolo unde ai marja de profit mare, asta inseamna forta de munca calificata, pentru asta pregatim terenul si in Romania.

Da, este adevarat, Romania, in perioada urmatoare, are o sansa unica, sunt cei 76,2 miliarde de euro din PNRR si din fonduri europene, in acest sens este un angajament ferm al guvernului va investi cel putin 13 miliarde de euro anul, asta inseamna, daca ne uitam la nivelul anului 2028 aproape 150 de miliarde de euro. In PNRR sunt 2 miliarde de euro care merg catre sectorul privat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here