florin citu

Premierul Florin Cîțu a declarat, marți, in cadrul videoconferinței cu prefecții, că de la jumătatea săptămânii viitoare se trece la etapa a doua de vaccinare și înseamnă că va trebui să avem centrele din afara spitalelor. Este vorba despre 932 de centre.

”Avem in fata noastra o provocare, parca nu era suficient ca avem deja o provocare de anul trecut, cea cu pandemia, avem o provocare sa derulam acest program de vaccinare cat se poate de bine. A inceput mai lent, dar am vazut ca ieri, deja, aveam 230 de centre care functionau si cred ca acesta este ritmul cel bun.

Suntem in prima faza, in care doar personalul medical se vaccineaza si cred ca am inceput sa avem un ritm, ajungem la 20 de mii de vaccinari pe zi, este un ritm foarte bun in aceasta perioada. Trebuie sa acceleram acest ritm, pentru ca, stiti foarte bine, intentia noastra este ca de la jumatatea saptamanii viitoare sa trecem la edapa a doua, ceea ce inseamna ca va trebui sa avem acele centre in afara spitalelor, este vorba de 939 de centre si este nevoie de sustinerea dumneavoastra. Trebuie sa avem aceste centre cat mai repede functionale, ca sa putem sa distribuim aceste vaccinuri, care sa ajunga la toti cetatenii.

Exista deja judete unde progresul este semnificativ, si mentionez Bucurestiul, Dolj, Iasi, Cluj, Suceava , Mures, Sibiu, Timis- felicitati, lucrurile au mers foarte bine, dar avem si judete unde klucrurile nu merg asa de bine”, a declarat premierul Florin Citu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here