citu

Eliminarea inechitatilor din sistemul public nu se poate face fara o modificare a legii. Aceste modificari vor fi facute pentru a aduce mai mult eficienta sistemului public, iar nivelul de salarizare sa fie facut in functie de performanță, nu prin decizie politica, a declarat premierul Florin Citu.

”In acest moment, am spus public acest lucru, ne uitam la modificarea a doua legi care au creat probleme stabilitatii finantelor publice in Romania – vorbim de legea salarizarii unitare care a pornit si a fost prezentata public ca o lege care elimina inechitatile din administratia publica si a creat mai mute probleme prin tot felul de exceptii care au aparut in ultimii ani. Stiti bine, cand a fost prezentata aceasta lege, se spunea ca presedintele Romaniei are salariul cel mai mare si de acolo pornim cu restul.

Bugetarii, salariu in functie de performanta

„La legea salarizării e vorba de a introduce mai multă eficiență. E vorba și de a lega veniturile de performanță, sunt mai multe lucruri. Trebuie să introducem și niște indicatori de performanță care să fie conectați la aceste venituri, creșterea veniturilor să nu mai fie decisă politic în fiecare an. Sunt mai multe variante, lucruri care se întâmplă în UE de mult timp, de exemplu o rotație, să nu mai avem în aceeași poziție pe cineva 20 de ani. După un mandat sau două mandate să trebuiască să schimbi locul în altă parte. Sunt multe exemple de bună practică în UE pe care le vom folosi”, a declarat premierul Florin  Cîțu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here